Linistea Cuprinsurilor

by Daniel Dorobantu

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      $7 USD  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
08:37

about

"Uimirea este o trăire care, pe cale de meditație, îți dezvăluie un colț din imensitatea și complexitatea Cosmosului [...]
Aceasta este uimirea fără de margini pe care mitul caută să ne-o activeze și să ne conducă la acele trăiri superioare ce generează continuu uimiri în ceea ce, în timp, conștiința noastră descoperă mereu, mergând tot mai adânc în cunoașterea tainelor cosmice. [...]
Nu este decât o singură cale spre mit: metamorfoza pelerinului pe măsura ascensiunii, când fiecare batere din aripi face să crească zece aripi noi.” - Vasile Lovinescu

video Adie Mirlin: www.youtube.com/watch?v=47tAvYrar_w

Pe 18 octombrie 2015, Daniel Dorobanțu și invitatul său special - Cristian “Sol Faur” Popescu (chitară, DorDeDuh) - au concertat timp de 8 ore fără oprire, în fața a peste 500 de oameni, adunați în biserica romano-catolică Elisabetin din Timișoara.

Albumul “Liniștea Cuprinsurilor” a fost înregistrat în cadrul concertului cu același nume, care a marcat 20 de ani de carieră muzicală.

Inginerul de sunet Attila Lukinich (studioul DSPro) a translatat apoi cu migală experiența multidimensională captată în concert, într-o lucrare de studio menită să poarte ascultătorul spre aceeași experiență încântătoare de basm. Liniștea Cuprinsurilor este o producție muzicală unicat, fiecare sunet individual fiind tratat separat în scopul obținerii unei expresii complete începând chiar de la acest nivel de detaliu.

Fluid de la un capăt la altul, noul album semnat de Daniel Dorobanțu oferă o oră de muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre adânc. Cufundat în muzică, ascultătorul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie, ceea ce modifică percepția curgerii timpului.

Pentru Daniel Dorobanțu, mirarea este principală unealtă de cercetare a tainelor Universului. Prin acest album artistul sondează dedesubturi neexplorate și aduce la suprafață poveștile sonore care circulă de când lumea între oameni, prin oameni, deasupra și dedesubt.

credits

released May 9, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Daniel Dorobantu Romania

The eye takes in violet light, seen stars in broad daylight

contact / help

Contact Daniel Dorobantu

Streaming and
Download help

Redeem code